Google
News In Greek: 9 Σεπ 2007

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2007

"Χρυσή" μαρμελάδα για… γερά πορτοφόλια!

Ένα πρωτότυπο και πανάκριβο τρόπο σκαρφίστηκε η βρετανική εταιρεία παραγωγής μαρμελάδων F. Duerrs & Sons για να γιορτάσει τα 125α γενέθλιά της στο χώρο. Δημιούργησε ίσως την πιο ακριβή μαρμελάδα πορτοκάλι, που κοστίζει 5.000 λίρες (7.400 ευρώ) το βαζάκι. Η μαρμελάδα φτιάχνεται με εξαιρετικά συστατικά, όπως ουίσκι, αξίας 32.000 λιρών (48.000 ευρώ) το μπουκάλι, σαμπάνια και νιφάδες από φύλλα χρυσού 24 καρατίων, ενώ τα πορτοκάλια προέρχονται από επιλεγμένες περιοχές της Σεβίλλης. Σύμφωνα, δηλαδή, με πρόχειρους υπολογισμούς, το να αλείψετε μόλις μία φέτα ψωμί με αυτό το "βασιλικό" σκεύασμα θα σας κοστίσει περίπου 113 ευρώ!

Όμως, δεν είναι μόνο το περιεχόμενο, που ανεβάζει τόσο την αξία του προϊόντος, αλλά και το… περιτύλιγμα, καθώς το κρυστάλλινο βαζάκι, που την περιέχει, έχει δημιουργηθεί κατά παραγγελία της εταιρείας και κοστίζει 1.100 λίρες (1.630 ευρώ). Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Mark Duerr, δήλωσε κατενθουσιασμένος από τη γεύση της "χρυσής" μαρμελάδας διευκρινίζοντας ότι η αρχική ιδέα ήταν να δημιουργηθεί μόνο ένα βάζο ενός κιλού και να πωληθεί μέσω Internet, για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Όμως, η εκπληκτική της γεύση έκανε το Δ.Σ. της εταιρείας να αρχίσει να εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο να βγει στη μαζική παραγωγή, με χαμηλότερη τιμή και, μάλλον, με κατώτερης ποιότητας υλικά.

Πηγή: TyposOnline

Η ισορροπία της φύσης

Η ισορροπία της φύσης