Google
News In Greek: 24 Αυγ 2007

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2007

Σε κρίση οι πιστωτικές εταιρείες...

23/08/2007 09:09:44

ΣΤΗ «ΔΙΝΗ» της πιστωτικής κρίσης βρέθηκαν χθες οι εταιρείες Lehman Brothers Accredited Home Lenders Holding Co., η ΗSBC Holdings και η Toll Brothers. Η Lehman Brothers Holdings ανακοίνωσε ότι κλείνει το τμήμα ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων υψηλού ρίσκου BNC Mortgage Corp., επηρεάζοντας τις θέσεις εργασίας 1.200 εργαζομένων σε 23 πόλεις των ΗΠΑ και επιβαρυνόμενη με 25 εκ. δολάρια.

H Accredited Home Lenders Holding ανακοίνωσε ότι σταμάτησε να δέχεται αιτήσεις για χορήγηση δανείων και ότι θα προχωρήσει στην απόλυση 1.600 εργαζομένων της. Πριν από λίγο καιρό, η Accredited υπέβαλε μήνυση κατά της εταιρείας ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου Lone Star Funds, όταν η τελευταία αρνήθηκε να την εξαγοράσει έναντι 400 εκατ. δολαρίων.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει πάντως σαφές κατά πόσο οι νέες ανακοινώσεις της εταιρείας θα επηρεάσουν τη μήνυση ή τη συγχώνευσή της.

Την ίδια στιγμή, το τμήμα ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ της HSBC Holdings PLC ανακοίνωσε ότι θα κλείσει γραφείο της στην Ιντιάνα, κίνηση που θα επηρεάσει περί τα 600 άτομα.


Πηγή: (www.naftemporiki.gr)

Η ισορροπία της φύσης

Η ισορροπία της φύσης