Google
News In Greek: 4 Σεπ 2007

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2007

Γαλλία: Εξετάζει την αύξηση ΦΠΑ ...

Ο ΓΑΛΛΟΣ πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί αντιμετωπίζει μια δύσκολη απόφαση για το εάν θα αυξήσει το φόρο προστιθέμενης αξίας ΦΠΑ για να πληρώσει τη μείωση των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης των εργαζομένων, μια πρόταση που πυροδότησε πολιτικές αντιπαραθέσεις στη διάρκεια των εκλογών.

Η ιδέα προέκυψε στο ενδιάμεσο των δύο γύρων των βουλευτικών εκλογών τον Ιούνιο και θεωρήθηκε η αιτία για τη νίκη του κυβερνώντος δεξιού κόμματος UMP με μικρότερη του αναμενόμενου πλειοψηφία, ενώ στοίχισε τη θέση του πρώην υπουργού Οικονομίας Ζαν Λουϊ Μπορλό.

Ο Σαρκοζί θέλησε να αποφύγει οποιαδήποτε αναταραχή πριν το δεύτερο γύρο των κοινοβουλευτικών εκλογών αποκλείοντας οποιαδήποτε αύξηση του ΦΠΑ η οποία θα έπληττε την αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών και μετά έριξε την ιδέα.

Η στιγμή είναι η πιο ευαίσθητη από όλα αφότου η κυβέρνηση έχει αρχίσει να προετοιμάζεται για το πρώτο της μεγάλο οικονομικό πρόγραμμα, για τον τρόπο με τον οποίο θα αυξήσει την αγοραστική δύναμη και οποιαδήποτε απόφαση να αυξήσει τον ΦΠΑ θα τον άφηνε ευάλωτο σε επιθέσεις από την αντιπολίτευση.

Πηγή: (www.naftemporiki.gr)

Η ισορροπία της φύσης

Η ισορροπία της φύσης